Egypten
I 1995 var jeg på et nilkrydstogt med min daværende kæreste. Vi startede med at besøge pyramiderne i Giza ved Kairo. Det var en stor oplevelse at være i kongekammeret omgivet af flere hundrede tons stenmasse.
Hvordan Keops pyramiden, der er 150 m.høj og som har en grundplan på størrelse med zoologisk have, er blevet skabt, er stadig en gåde. Man mener, at den indeholder en omfattende matematisk viden manifesteret i sten. Grundplanen er kvadratisk og hældningen er skabt ved brug af den matematiske formel pi. 22/7 I oldtiden var den dækket af et lag glatte kalkplader og blev derfor kaldt den lysende.. Man mener også, at den rummer skjulte rum, der endnu ikke er blevet opdaget.
Ingen ingeniører har kunnet opføre en tilsvarende bygning. Den er en af jordens 7 underværker. Nogle påstår, at den blev bygget for 5000 år siden. Men indenfor åndsvidenskaben mener man, at den er meget ældre ---- nogle siger 30 000 år andre 70 000 år. De mener, at den blev brugt til religiøse indvielser og ikke som gravkammer for en farao. Vi sejlede til Aswan dæmningen og tilbage til Luxor, hvor vi boede på hotel en uge. Undervejs besøgte vi en masse templer og imponerende underjordiske gravkamre.
En rar ung nubier inviterede os indenfor i sit hjem, hvor han boede sammen med sine forældre og to søskende. Huset var lerklinet i 2 etager og enkelt og smukt indrettet. Bagest i huset stod en ko, så de altid havde frisk mælk. Vi sejlede også med hans Felukabåd på Nilen. De første seks billeder er fremstillet af servietter lagt på et lærred og bemalet med acryl.
Keops pyramiden er bygget af over 2 millioner sten med en gennemsnitsvægt på 2,5 ton. Den største granitsten vejer 220 ton. Hældningen på pyramiden er 51,85 grader svarende til pi. Hver granitsten i kongekammeret vejer det samme som 100 biler. Pyramidebyggerne havde indgående kendskab til astronomi, idet de tre store Giza pyramider er placeret på en måde, så de er en tro kopi af de tre stjerner, der danner Orions bælte. Vil man vide mere om pyramider kan man læse videre i bogen: Pyramidegåder og tempelmysterier af Erik Ansvang og Tora Lund Mollerup.